Geboorteplan

Wat is een geboorteplan?
Een geboorteplan is een document, waarin u uw wensen rondom de bevalling eenvoudig en duidelijk opschrijft. Maximaal 1 pagina. Beschrijf vooral wat echt belangrijk voor u is. Zet het belangrijkste bovenaan. Hierna kunt u het plan bespreken met uw verloskundige om wederzijdse verwachtingen en wensen te verifiëren. Door veranderde omstandigheden kan een geboorteplan natuurlijk ook veranderen.

Waarom een geboorteplan?
Een geboorteplan schrijven kan u en uw partner helpen met de voorbereiding op de bevalling. Het is een manier om samen te ontdekken wat jullie belangrijk vinden, wat uw ideeën en wensen zijn en hoe u graag wilt dat er met u omgegaan wordt. Het is voor u en uw zorgverleners een manier om elkaar beter te begrijpen, zodat er tijdens en na de bevalling goed samengewerkt kan worden. Een goede voorbereiding op de bevalling zal eventuele angst en onzekerheden verminderen waardoor de bevalling beter zal verlopen.

Mocht u gebruik willen maken van het geboorteplan dan kunt u dit hieronder downloaden. Nadat u deze heeft ingevuld kunt u deze samen met de verloskundige bespreken. Laat aan onze assistente weten wanneer u dit geboorteplan wilt bespreken (bij voorkeur tussen 32 en 36 weken), zodat wij hiervoor extra tijd kunnen reserveren!

Geboorteplan (PDF)