Borst- en flesvoeding

Keuze borst- en/of kunstvoeding

In de loop van de zwangerschap zal u gaan nadenken over het geven van borst - of kunstvoeding. De keuze die u hierin maakt is onder andere afhankelijk van eventuele eerdere ervaringen of ervaringen van anderen, maar ook de informatie die u weet over borst- en kunstvoeding is belangrijk bij deze keuze. Het is dus van belang je goed te laten informeren. Wij zullen u ook begeleiden in het maken van een keuze tussen borst- en kunstvoeding. Welke keuze u ook maakt, wij respecteren deze.

 

Borstvoeding 

Borstvoeding is de meest natuurlijke en gezonde voeding voor een baby. Borstvoeding draagt bij aan de ontwikkeling van je baby en aan zowel jouw gezondheid als die van je baby. Zo heeft je kindje minder kans op het krijgen van allergie en heb je zelf lagere kans op borstkanker. Ander voordeel van borstvoeding is dat het altijd bij de hand. Nadeel van het geven van borstvoeding is dat je altijd beschikbaar moet zijn of anders moet kolven.

Borstvoedingscursus
Als je kiest voor borstvoeding of je twijfelt of borstvoeding wel de beste keuze is voor jullie dan is het aan te bevelen om een borstvoedingscursus te volgen. Tijdens zo'n bijeenkomst wordt onder andere stilgestaan bij de werking van borstvoeding, huid-op-huidcontact, voedingshoudingen, het aantal voedingen, kolven, opstartproblemen en nog veel meer.

Bij ons in de praktijk kunt u ook een voorbereidende cursus volgen. Voor meer informatie, data, aanmelden en kosten van deze cursus  zie hier: http://www.metdeborstvooruit.nl/page/borstvoedingsavond-nunspeet  

Erna Schuiteman-Elbertsen
lactatiekundige IBCLC
06-54337152
www.metdeborstvooruit.nl
FB: www.facebook.com/metdeborstvooruit/ 
twitter: @deborstvooruit

Kunstvoeding

Er kunnen ook redenen zijn waarom jullie voor het geven van flesvoeding kiezen. Voordelen van flesvoeding ten opzichte van borstvoeding is dat andere mensen ook de fles kunnen geven en je daarvoor zelf wat meer vrijheid hebt. Mensen ervaren het ook als makkelijker als ze weer gaan werken. Er zijn echter ook nadelen aan het geven van flesvoeding. Zo krijgt het kindje niet de antistoffen die het zou krijgen bij borstvoeding, kost de bereiding van de voeding meer tijd en is flesvoeding duur in aanschaf. Verder bestaat er een grotere kans op overgewicht op latere leeftijd.