Vervolgcontroles

Als de zwangerschap ongestoord verloopt, zien wij u ongeveer 10-12 keer tijdens uw zwangerschap.

De controles zijn rond de 17-22-26-29-32-34-36-37-38-39-40 (evt. 41) weken. Tijdens deze controles komt u weer eerst bij de assistente, zij zal u wegen, bloeddruk meten en een afspraak maken voor uw volgende controle.

Rondom 30 weken zal zij ook uw ijzergehalte onderzoeken d.m.v. een vingerprik.

Tegenwoordig controleren wij niet meer standaard uw urine vanaf 36 weken. Bij het stijgen van uw bloeddruk of andere bijzonderheden (momenteel of in uw verleden) kan het zijn dat wij u verzoeken het een volgende controle mee te nemen.

Vervolgens komt u bij de verloskundige, zij beoordeelt de groei en later de ligging van uw baby d.m.v. een uitwendig onderzoek van uw buik en luistert zij naar de harttonen van uw baby.
Ook zal zij evt. vragen beantwoorden en adviezen geven m.b.t. tot de zwangerschap, voeding, de bevalling etc. BIj 36 weken krijgt iedereen een liggingsecho aangeboden. 

Het spreekuur loopt volgens afspraak. Wij streven er naar om op tijd te werken, toch kan het soms, door onvoorziene omstandigheden, uitlopen. Wij vragen uw begrip hiervoor. De routinecontroles duren 10min.