Sauna en zonnebank

Sauna bezoeken mogen tijdens de zwangerschap als je voor je zwangerschap ook regelmatig naar de sauna ging vanaf 14 weken. Ging je voor je zwangerschap nooit naar de sauna, begin er dan tijdens je zwangerschap ook niet aan. Infra-rood sauna’s en de 90 graden sauna worden ontraden tijdens de zwangerschap.

Als je tijdens een saunabezoek duizelig of kortademig wordt is het verstandig naar buiten te gaan om langzaam af te koelen.

 

Onder de zonnebank mag ook tijdens de zwangerschap als je voor je zwangerschap er regelmatig onder lag. Begin er niet mee als je lichaam het niet gewend is. Word je tijdens het zonnen kortademig, duizelig of ga je sterk transpireren, kom dan onder de zonnebank weg om rustig af te koelen.
Als zwangere ben je in de zon of onder de zonnebank vatbaar voor een “zwangerschapsmasker”in je gezicht. Dat zijn pigmenten in je gezicht die enkele jaren of zelfs je hele leven aanwezig kunnen blijven. Het is verstandig je gezicht te beschermen met een hoge zonnebrandfactor of een sunblock.