Vakantie en vaccinaties

Vakantie 

Vliegvakanties mogen tijdens de zwangerschap. Het verschilt tussen de vliegtuigmaatschappijen tot welke zwangerschapstermijn je als zwangere mee mag op de vlucht. Vraag dit na voor je vertrekt en houdt ook rekening met de terugvlucht.
Vraag ook bij ons om een zwangerschapverklaring en neem een kopie mee als je gaat vliegen zodat je aan kan tonen hoe ver je zwanger bent.

Verder is het verstandig om op je vakantiebestemming alleen bronwater te drinken en geen drinkwater uit kranen en fonteinen. Ook met voedsel is het raadzaam alert te blijven. Alleen vers voedsel, geen rauwe producten en liever geen schepijs.

Neem voor de zekerheid Norit en ORS mee in de koffer. Mocht je aan de diarree raken of overmatig braken krijg je zo je zouten en mineralen binnen en kan je de diarree stoppen. Probeer in ieder geval veel vocht binnen te krijgen.

Neem ook uw zwangerschapskaart mee met ons telefoonnummer, zo kunt u ons altijd bereiken. Mocht u onverwacht naar een ziekenhuis moeten hebben ze ook daar gegevens van u en uw zwangerschap.

 

Vaccinaties

Vaccineren in de zwangerschap wordt ontraden. Zeker de actieve vaccinaties met zwakke of levende antistoffen. Neem in ieder geval voor de vaccinaties contact op met de GGD in Harderwijk (0341- 439666) en vermeld dat je zwanger bent, zij weten precies welke wel en niet kunnen tijdens uw zwangerschap.