Vrijen

Als u in de eerste 3 maanden minder zin had om te vrijen, verandert dat vaak in de 4de maand. De meeste kwaaltjes zijn voorbij, u bent waarschijnlijk minder moe en uw buik zit nog niet in de weg. Uw geslachtsdelen zijn nu bovendien extra goed doorbloed. U voelt u vaak sneller opgewonden en een orgasme kan intenser zijn. Bij sommige paren is hun seksleven nu beter dan ooit. Een heleboel mannen vinden hun partner met een dikke buik sensueel en mooi.

Het kan ook zijn dat uw hoofd juist niet naar seks staat. Sommige vrouwen voelen zich met hun dikker wordende buik minder aantrekkelijk, of misschien heeft uw partner een beetje moeite met het feit dat u zo “uitbuikt”. Een goed en open gesprek is in dat geval de beste oplossing.
Vroeger werd zwangere vrouwen aangeraden om vanaf 6 weken voor de bevalling geen seks meer te hebben. Seks zou de bevalling op gang kunnen brengen. Tegenwoordig denkt men daar iets anders over. Samentrekkingen van de baarmoeder tijdens een orgasme kunnen de bevalling niet zomaar laten beginnen. Alleen als de baarmoeder er klaar voor is, kan vrijen soms “het laatste zetje” geven.
Soms kan het gebeuren dat u na gemeenschap een klein beetje vaginaal bloedverlies krijgt, dit is in de meeste gevallen onschuldig. Uw baarmoedermond is extra doorbloedt en het kan zijn dat er een klein wondje is ontstaan. U kan binnen 24-48h na gemeenschap iets helderrood overgaand in donkerrood oud bloed verliezen. Dit mag zolang u geen verbandje helemaal vol verliest. Belt u bij twijfel gerust de verloskundige.