Kraambed

De kraamweek

De eerste acht dagen na je bevalling wordt de kraamweek genoemd. Een bijzondere tijd waarin jullie je baby leren kennen. Ook kan het een emotionele week zijn. Het is daarom fijn dat je steun krijgt.

Tijdens de kraamweek komen wij een aantal keren bij je thuis. We kijken hoe het met jou en jullie baby gaat. Je kunt vragen stellen, wij doen enkele controles en geven eventueel advies als je dat graag wilt. Heb je een (dringende) vraag en we komen die dag niet langs? Bel ons gerust, we staan voor je klaar.

Kraamzorg

Tijdens de bevalling assisteert een kraamverzorgster ons. Mocht je in het ziekenhuis of het geboortezorghuis bevallen, dan is het nodig dat je na de bevalling zelf contact opneemt met een kraambureau. Zodra je weet wanneer je naar huis mag, bel je ze nogmaals. Zo weet je zeker dat je een kraamhulp krijgt om je te helpen en ondersteunen wanneer je thuis bent.

Een kraamhulp helpt je gewoonlijk 8 dagen enkele uren per dag thuis. Ze ondersteunt jullie als verse ouders, doet controles bij jou als moeder en jullie baby. Ook helpt ze met de voedingen van de baby, geeft adviezen en doet licht huishoudelijk werk.

Brief huisarts

Na je bevalling krijg je van ons of vanuit het ziekenhuis een brief voor jezelf. Dezelfde brief sturen wij of het ziekenhuis digitaal naar je huisarts. Hierin staan alle gegevens van de bevalling. De huisarts wil namelijk ook graag weten wanneer en hoe je bent bevallen. Soms komt je huisarts nog een keer thuis op visite om zijn/haar nieuwe cliëntje te bezoeken.

Praktijkevaluatie

Na je kraamweek sturen wij je een email met een link naar onze praktijkevaluatie. Voor ons is het belangrijk om te weten hoe jij onze zorg hebt ervaren tijdens je zwangerschap, bevalling en de kraamperiode. We zouden het erg waarderen als je de vragen invult, zodat wij onze zorg kunnen blijven verbeteren. Dit kan en mag geheel anoniem.